Blog
Hlavná stránka  »  Blog   »  Aj vy túžite po trendovej eko kuchyni? Nechajte sa inšpirovať

Aj vy túžite po trendovej eko kuchyni? Nechajte sa inšpirovať

 

Kuchyňa je srdcom každého domova. Je to miesto, kde sa stretáva celá rodina, kde sa varí a trávi veľa času. Je dôležité, aby kuchyňa bola nielen krásna, ale aj praktická a funkčná. Inšpirujte sa najnovšími trendami v kuchynskom dizajne, ktorými sa riadime aj my v Oresi.

 

Praktický a trendový minimalizmus

Minimalizmus je vo veľkej miere prítomný aj v kuchyniach roku 2024. Minimalistický dizajn sa vyznačuje jednoduchými líniami a čistým vzhľadom, čo vytvára dojem prirodzene presvetleného priestoru. Minimalizmus v žiadnom prípade neznamená neosobný a strohý vzhľad. Naopak, moderné kuchyne sú vysokofunkčné a elegantné, aj vďaka integrovaným technickým riešeniam a detailom.

Ešte viac elegancie a zaujímavosti dodávajú kuchyni elegantné krivky a zaoblené prvky, ako napríklad barový pult alebo nábytok bez úchytov. Tieto detaily nielenže pridávajú praktické využitie, ale aj zaujímavé farebné prechody, ktoré zvýrazňujú povrchovú úpravu nábytku.

Princípy minimalizmu je možné aplikovať nielen v kuchyni, ale aj v ďalších častiach vášho domova. Ak je vaša kuchyňa spojená s obývačkou, je dôležité, aby obe časti boli zladené a harmonizovali spolu. Moderné nábytkové koncepcie umožňujú tvorivé kombinácie a nekonečné možnosti. Vždy je však dôležité prispôsobiť nový priestor susediacim miestnostiam, aby bol celkový dizajn vášho domova súvislý a harmonický.

Ladislav Jelen z Oresi odporúča: „Pomáhajú napríklad skrinky až po strop, dômyselné systémy otvárania skriniek a zásuviek bez úchytov, ale aj organizéry a rôzne drôtené programy. Výhodou takéhoto interiéru je jeho jednoduchá údržba.“

 

Prírodné materiály a svetlo na pohodu v kuchyni

Prírodné materiály ako drevo, kov a sklo sa stávajú stále populárnejšími vo svete kuchynského dizajnu. Tieto materiály prispievajú k útulnosti a pohodliu kuchyne a vytvárajú harmonické prostredie.

„Ďalším dôležitým prvkom je osvetlenie, ktoré je funkčné a zároveň opticky nijako nerozdeľuje priestor na viaceré drobné časti. Ideálne je LED osvetlenie, ktoré je napríklad v kuchyni zabudované do spodnej časti skriniek. Poskytuje dostatok jasu, pričom interiér ostáva jednoliaty a steny nerušia nespočetné vypínače,“ dopĺňa náš odborník z Oresi.

 

Venujte čas správnemu a logickému usporiadaniu

Nadčasový dizajn je dôležitý, no rovnako dôležité sú aj funkčné riešenia, ktoré uľahčujú každodenné používanie kuchyne. Logicky usporiadané úložné priestory, integrované spotrebiče a inteligentné osvetlenie robia z kuchyne nielen esteticky príjemné, ale aj praktické miesto. Výsuvné systémy, vysoké skrinky a dobre premyslené riešenia uľahčujú udržiavanie poriadku a zabezpečujú, že všetko máte vždy po ruke.

Dodržiavanie systému je kľúčom k udržaniu poriadku v kuchyni. Skladujte potraviny a veci systematicky v sklenených nádobách a v ľahko dostupných úložných priestoroch. Týmto spôsobom sa nielen uľahčí udržiavanie poriadku, ale aj zabezpečí, že budete mať všetko presne tam, kde to potrebujete.

 

Farebné inšpirácie na tento rok

Béžová, ružová a pastelové odtiene sú na vrchole popularity v roku 2024. Okrem nich sa však objavujú aj odvážnejšie farby ako bordová a oranžová, ktoré dodávajú kuchyni hĺbku a osobitosť. Marhuľovobéžový odtieň Peach Fuzz je vyhlásenou farbou roka 2024 a zaručene vnesie do kuchyne sviežu vlnu inšpirácie. Skvele ladí s neutrálnymi farbami ako biela, sivá a krémová, no odvážnejší ju môžu skombinovať s pastelovými odtieňmi mätovej či modrej. Hodí sa k modernému aj rustikálnemu kuchynskému nábytku.

 

Štýlové eko kuchyne

Kuchyne v roku 2024 by mali byť nielen útulné a ľahko udržiavateľné, ale aj ohľaduplné voči zdraviu svojich majiteľov a životnému prostrediu. Už niekoľko rokov disponujú kuchyne Oresi certifikátmi potvrdzujúcimi ich bezpečnosť a udržateľnosť životného prostredia. Všetky drevodekory kuchýň Oresi sú vyrábané z recyklovaného dreva alebo čistého dreveného odpadu, ako sú piliny a hobliny. Napríklad aj kuchyne Livanza a Bauformat sú preto vybavené certifikátmi kvality, zdravotnej nezávadnosti a ekologickými certifikátmi, ktoré potvrdzujú, že drevo, použité pri výrobe kuchýň, pochádza z trvalo udržateľného lesného hospodárstva.

HĽadáte odpovede na vaše otázky? Stačí vyplniť tento formulár. Obratom vás budeme kontaktovať. Spoľahnite sa.



    kontakt
    Návrh kuchyne na mieru
    Centrála Oresi Slovakia s. r. o.:
    Oresi Slovakia s. r. o.
    Ul. Gen. M. R. Štefánika 6
    911 01 Trenčín
    Záujem o kuchynské spotrebiče
    Centrála Oresi Slovakia s. r. o.:
    IČO 448 52 550

    Spoločnosť Oresi Slovakia 
je zapísaná
    
v obchodnom registri vedenom
    Okresným súdom Trenčín,
    oddiel Sro, vložka č. 22319/R
    ŠTÚDIÁ
    Oresi s.r.o., Oresi © 2023